År 2022

tisdag 10 jan 2023

Då var det ett nytt år och vi lämnar 2022 som bestod av både glädje och sorg som det brukar vara. Största glädjen var ju att Isac gick igenom nålsögat på avelsvärderingen med 40 poäng och jag gillar starkt hans kritik, han har sedan dess vuxit väldigt mycket och blir bara finare och finare.
Han fick betäcka 2 st ston, Shania och ett gäststo, han skötte sig riktigt bra med både att respektera stona men också väldigt snäll emot Shanias föl Sir Henry. Han är en väldigt snäll hingst att ha med att göra, han sköter sig så himla bra med att uppfostra de yngre förmågorna. 

Vi fick även två föl, två hingstar (vad annars :-P) bägge efter Kilskogens Lanson. Paulien betäcktes inte om och Calonya tog sig inte så vi får försöka i år igen. Men vi har en plan med Calonya och vi hoppas Paulien tar sig på första försök som hon brukar göra. Det kommer troligtvis bli hennes sista föl.
Vi hade lite saker som hände under sommaren, Sir Henry gick och skadade sig i hagen, så han fick sys. Det var som tur var bara muskulärt och med ordentligt omvårdnad så var han ute bland de andra efter 3 veckor. Syns inte alls att han har haft den skadan, han rör sig lätt och fint så det har läkt superfint.
I nästan samma veva åker Orlando på förstoppningskolik och vi fick kämpa 2 dygn innan det släppte helt, men inga problem efter det har han haft som tur är. 

Under hösten sålde vi både My Dream och Embla, My Dream kommer att få bli travponny och Embla kom till ett riktigt bra hem med flera shetlandskompisar, så nöjd över att de har kommit till bra hem.

2023 kommer att erbjuda en del utställningar men det störta är nog RIKS i Kristinehamn, men Shetland Nords utställning dagen efter på samma ställe :-D, så då ska vi försöka få ihop ett gäng hästar att visa. Vi kommer även att delta på hästens dag på Gammelvala i Brunskog med en shetlandsponny, vem vet jag inte riktigt än, allt beror på vilka jag har hemma :-)
I år kommer Calonya och Paulien att betäckas, sen får vi se hur Shanias föl ser ut, hon kommer troligtvis att betäckas med Isac igen.

Vi hoppas kunna träffa många gamla och nya shetlandsvänner därute i år <3