Avelsvärdering hingstar Grevagården 2/4

måndag 4 apr 2022

I lördags var det dags att bege sig ner till Skövde och inte mindre än till Grevagården där Sverige Shetlandssällskap anordnade avelsvärdering för hingstar. Ner med oss hade vi Isac som skulle visas för första gången på hingstvärdering.

Vi hade tid hos veterinären innan lunch och efter som skulle hans klass visas exteriört, men så blev inte fallet utan veterinären tidigarelades och så även exteriörbedömningen. Det var nervöst innan Isac hade blivit mätt då han är står, har mätt honom hemma och då runt 104-105 så lite nervöst var det då de oftast spänner sig och blåser upp sig lite på nya ställen och när det är fullt med andra ponnyer där.
Det visade sig att han mättes in på 105 cm och i skena 17,5 cm trodde jag hörde det med verkar vara 17 :-), grovbent är han så det misstänkte jag att han skulle ha.

Veterinären sa ua men eftersom han har den vänstra testikeln roterad så blir det inte ua, man lär sig så länge man lever :-P, han fick en 10:a på temperamentet och det är jag extra stolt över för det är vad jag strävar efter.
Väl inne i ringen så kändes han faktiskt ganska avslappnad, så vi fick till en bra skritt och en bra trav men han ville inte riktigt stå still men men det var mycket intryck och han skötte sig överlag bra. Det blev en lång väntan innan nämnden var klara med deras beslut så Isac fick stå i transporten och få lite mat och vatten. Han var så otroligt duktig i transporten hela dagen.

Vi var 12 st tror jag i Isac grupp, så en ganska stor grupp och en del var redan godkända sedan innan. Men allt eftersom hingstar lämnade ringen så började tankarna att gå runt, kommer han verkligen att gå igenom, kommer han att ha passerat nålsögat med ett godkänt resultat. Och det gjorde han, när jag hörde siffrorna så blev jag så glad att jag visste inte vart jag skulle ta vägen :-D.
Så glad för dessa magiska 88888=40 poäng, så nu kan jag andas ut och vara nöjd över att han är godkänd till 2027.

 

 undefined

Om mig

Arkiv