Nytt år!

måndag 11 jan 2021

Då är vi inne i andra veckan på 2021, förra året var ju lite konstigt och det fortsätter ju in i detta år också. Men vi hoppas att det kommer att lätta så snart som möjligt så att man kan hitta på lite mer saker med både djur och barn.

Här på gården så händer det väl inte så mycket, Kilskogens Lanson har ju flyttat hit tillfälligt för att stå på station här denna säsong. Han går sedan en tid tillbaka med mina grabbar och det går riktigt bra, han verkar trivas bättre med sällskap än att stå själv. 
Lanson har även fått börja jobba lite så han hänger med på promenader samt så blir han även tömkörd några dagar i veckan och han verkar tycka det är roligt att komma ut och få se sig om och att få jobba.

undefined
Kilskogens Lanson ute på tur.

Isac har mest fått gått promenader, han lyckades få ett sår på benet när leran var som värst så han fick stå på box 2 veckor med bandage för att såret skulle få läka. Så då fick det bli många kortare promenader varje dag, vi lyckades ha honom i sommarhagen ett par dagar den sista veckan då det blev minusgrader. Mycket energi lagrades under boxvilan, men nu är han tillbaka i flocken igen och det är som vanligt för hingstarna.

Stona växer magarna på eller i alla fall på Paulien och Shania som ska ha i maj/juni, Calonya ska ju inte föla förrän i juli så hon har ingen mage just nu. Embla växer inte så mycket på höjden just nu utan har breddat sig lite mer, hoppas på att hon inte växer allt för mycket på höjden utan att hon stannar upp nu, hon är en stor flicka :-P.

Cisco och Dream utvecklas väldigt fin måste jag säga, de verkar också bredda sig nu men de är stora de med. Vi håller tummarna att de inte växer för mycket, de ska troligtvis visas till hösten beroende på hur de växer under sommaren och hur läget är med covid-19.

Paulien och Shania kommer att betäckas med Lanson i år om fölningarna går bra, Calonya är jag osäker på då hon fölar så pass sent på säsongen. Vi får se hur det blir med henne när hon har fölat och hur det har gått med allt runt om samt vad för kön som dyker upp bland fölen som födds. Det har ju varit väldigt mycket hingstar nu, även om de är fina så skulle jag vilja ha några ston till :-D

 

undefined
Embla af Blankeberg