Avvänjning

tisdag 5 mar 2019

Planen var att ha de unga grabbarna med Luxus under dagarna men då Luxus ådrog sig en skada som krävde en del omvårdnad så fick det bli så att de fick gå själva i den andra delen av vinterhagen hos stona. Detta har gått över förväntan men det beror mycket på att de har varandra samt att de har stor respekt för tråden, de vet mycket väl att det gör ont att röra den då de har provat på tidigare.
Det är mest Shania som saknar Dab, Paulien tycker att det är lugnt och skönt att Isac inte kommer åt och tuttar längre, hon har dock haft mindre mjölk än vad Shania har haft och det syns nu för hennes har minskat betydligt fortare än Shanias.

Grabbarna har sedan 2 nätter tillbaka fått bo i box på nätterna tillsammans och de har nu börjat äta lite bättre och härjar inte lika mycket med varandra, så nu kommer de att få stå inne på nätterna tills det blir dags att släppa på bete och då får de gå tillsammans med Luxus. 
Dab är ju till salu och jag hoppas hitta ett bra hem, jag har inte bråttom att bli av med honom men skulle vara kul om någon skulle vilja satsa på honom. Isac har fastnat extra mycket i hjärtat på mig och därför väljer jag att behålla honom lite längre och ser om jag kan matcha honom samt att jag planerar att köra in honom när tiden är inne.

 

undefined

Om mig

Arkiv