Slutet av Januari

Det är slutet av årets första månad och vi har fått massor av snö de senaste dagarna och kylan har kommit men vad gör det när vi har såna här fina dagar som på bilden :-).
Hästarna verkar trivas betydligt bättre med detta väder och vi ser till att de har mat så att de klarar av kylan och de har även varmt och skönt i ligghallen då jag har blandat halm och spån så att det håller blötan borta ifrån kisset.

Foderfronten jag byggde i höstas har visat sig vara helt suverän då spillet är lika med noll, förutom de första balarna jag gav dem för det fanns mycket i dem som de inte ville äta. Och andra omgång av hö som jag köpte hade VÄLDIGT många kottar i varje bal, men man lär sig av sina misstag.
Grovfodret ser ut att räcka och vi hoppas på lagom väder under våren så att gräset frodas och att det fortsätter att frodas under sommaren med lagom med regn :-).

Just nu händer det inte så mycket förutom att grabbarna växer och magarna på tanterna växer. Det är snart dags att flytta över grabbarna till gammelgubben Luxus, så han kan lära dem att uppföra sig som man ska mot äldre, vi får se hur det går. 
Dock är jag väldigt nöjd med temperamentet på bägge, de är nyfikna utan att vara för på, de älskar att vara med där det händer saker och ska undersöka allt. Jag kan ta ut och in dem i hagen helt själv både utan deras mammor och hjälp från någon annan. Jag har även börjat att jobba separat med dem när jag gör något så att de inte förlitar sig på varandra utan jobbar med mig.

Snorkan ska ju visas i år och tanken var att börja detta år med Kristinehamn men vi får se hur det blir med det. Men jag har kollat in några utställningar som jag ska anmäla henne till så det kommer bli mycket åkande i år :-).