Hösten!

Vilken höst det har varit så här långt, 20 grader varmt och solen lyser fint på himlen vissa dagar, detta gör ju att gräset växer fortfarande så det krävs inte så mycket för vissa medan de digivande stona behöver lite extra då fölen tar mycket energi ifrån dem.

Det händer väl inte så mycket med ponnyerna just nu, Snorkfröken har fått prova selen ett par gånger och hon har tagit det superbra, hon kommer att få prova på att ha någon bakom om med tömmar innan vintern kommer. Till våren får vi se om hon är redo för bett eller om vi kommer att köra bettlöst tills hon är kollad av veterinär. 
Har faktiskt tänkt mig att göra så som jag har gjort med islandshästarna, kommer inte att stressa fram något utan det får ta sin tid och sedan kommer hon att få en vila innan nästa moment kommer. Har även tänkt att börjar träna med att gå fram, backa, stanna etc under hösten för att förbereda henne ordentligt innan vagnen kommer på.

Grabbarna växer så det knakar verkligen, Dab växer mer på bredden och Isac drar iväg på höjden så de ser ut som Helan och Halvan :-), men helt underbara i temperament och jag gillar dem skarpt men sen är de ju mina också. De kommer att få gå tillsammans med stona fram till mars innan jag vänjer av dem, allt beroende på om jag kan hålla stona i bra hull under vintern. Jag kommer inte att träna någon av dem under vintern utan de får växa och njuta av att vara unghästar.

Jag har varit iväg på hingstpremieringen som var i Karlskoga i helgen och där var jag veterinärsekreterare vilket var otroligt lärorikt. Man såg många fina hingstar, men tyvärr missade jag de yngre hingstarna.
Detta gjorde mig än mer sugen på att få fram en egen hingst för att visa så det är bara att börja sätta sig ner och kolla stamtavlor och avkommor till vissa hingstar som jag är intresserade av. Men det är otroligt svårt men samtidigt roligt att försöka ta fram något som passerar nålsögat.

Inför nästa säsong så vet jag inte riktigt än hur jag ska göra om jag ska betäcka om alla eller om de ska få vila ett år, men jag har några hingstar som jag är intresserade av att använda på stona, dock kommer inte den hingst som jag skulle vilja använda Calonya på i framtiden komma att ta emot ston utifrån :-(. Väldigt ledsamt då jag gärna hade velat haft en avkomma efter dem.