Nykomling nr.2!

I lördags vid 3-tiden på natten kom Shanias föl, hon hade vaxpropp på fredag eftermiddag när jag kollade till henne så jag misstänkte att det kunde komma ett föl under natten då hon betedde sig annorlunda i både hagen och i boxen dagen innan.

När jag kollade i kameran så såg jag att hon hade lagt sig med rumpan mot boxdörren och när hon gick upp för att lägga sig igen så var det med rumpan mot boxdörren. Så jag bestämmer mig för att gå ut och se till att hon inte fölar med rumpan mot dörren eller en vägg. 
Det gick trögt för henne, det verkade som att det var något i vägen så jag gick in och kände och mycket rikigt så var det en hov som var böjd. Jag tryckte in och försiktigt försökte få fram hoven, efter att den hade kommit fram gick allt väldigt fort.

Han var snabbt upp på benen och bajsade och diade inom en timme, så fort han började dia så släppte efterbörden på Shania. Så det var bara att låta mor och son få vila efter och jag kunde slappna av för då var årets fölningar klara och allt har gått bra.

<3 Dab af Blankeberg <3