Förberedelse inför vintern

Nu börjar det att dra ihop sig till att börja stödfodra med årets hösilage och jag har velat fram och tillbaka vilken lösning vore bäst att göra dels för att slippa foderspill men också för att kunna lägga ut foder så de har hela dagen utan att de slänger utanför foderhäcken. Så i helgen snickrade jag och vän ihop en foderfront till dem som är i anslutning till ligghallen, så det blir både under tak och på betongplattan så att det blir inte alls mycket spill. 
Om jag får säga det själv så blev jag supernöjd över resultatet och det kommer spara mig väldigt mycket tid till våren, då jag brukade mocka bort gammal hösilage och bajs runt foderhäckarna, det slipper jag nu även om de kommer bajsa mer i ligghallen men det är lättare att mocka där.

Sedan fick jag även upp grimmorna lite snyggare vid ligghallen och även greparna fick sin plats, så nu känns det som det är ordning och reda, halmbalarna fick åka in i den andra delen av ligghallen så de är ur vägen för hästarna. Inne i stallet börjar det på att snart bli dags att måla väggarna, ser så fram emot att få det i ordning så att vi kan ordna till det åt hästarna så att de kan få komma in innan det är dags att börja säsongen för fölning.