Andra sprutan

Det går sakta framåt här på Blankeberg, stona försöker vi att longera när väder och underlag tillåter vilket varierar från dag till dag så här i slutet av februari :-). Fölen har fått gått på promenader på både grusväg och i skogen för att få lite andra miljöer att upptäcka. Snorkfröken visar sig vara mer framåt och nyfiken på saker så hon funderar en väldigt kort stund innan hon accepterar och går vidare, medan Neptune tycker allt är jobbigt och lite läskigt så han behöver mer stöd och en liten knuff för att gå vidare. 

Hovslagaren har varit här igen och verkat alla och de har även fått sina vaccinationer, stona fick sin årliga och fölen fick sin andra spruta så nu är det bara att vänta 6 månader för den sista vaccinationen så är grundvaccinationen klar på de små liven.

Nu börjar ju även det roliga jobbet med att städa ur hagen där de äter då det samlas väldigt mycket hösilage och sen bajsar de ju extremt mycket där de äter. Tanken är att stänga grinden till den hagen och låta den få vila en stund medan vi städar ur den. Så höhäckarna kommer att flyttas så småningom till en annan del av vinterhagen.