Hösten är här!

lördag 21 okt 2017

Nu kommer den där årstiden som kan både bli en plåga och en njutningsrik tid, mörkret faller snabbt på eftermiddagen och det är mörkt när man ger sig iväg till jobbet. 

Men hästarna verkar tycka det är lite skönt med svalare väder mindre insekter och lata dagar i hagen, värmebaljan är inkopplad, lösdriften är rengjord och nybäddad med spån och höhäckarna är påfyllda med hösilage så nu är vi redo för ytterligare en höst/vinter. Vinterns hösilage är levererat vilket känns skönt då vet vi att vi har foder så att vi klarar oss.

Alla ponnyer är avmaskade efter träckproven och hagen mockas dagligen vilket är ett hästjobb, ena sommarhagen är mockad och även putsad men den stora återstår att fixa. Men vi får se om tiden räcker till i år eller om man får gå till våren och mocka det mesta.

Calonya kommer att få delta i en sista utställning för i år och den kommer att vara i Kristinehamn den 25/11, men sen får hon också ledigt som de andra. Snorkfröken måste växa till sig lite mer innan jag visar henne igen då hon är nästan i samma storlek som Shanias hingstföl :-P

Shania är ju inte dräktighetskollad och jag funderar på att ta ett blodprov på henne eller om jag ska låta det vara. Vet ändå inte riktigt när hon ska ha, hon har gått med hingst hela sommaren.
Shania har fått sin andra vaccinationsspruta så om 6 månader är det dags för sista och då är hon grundvaccinerad.

 

undefined