Nytt år!

Då har det blivit ett nytt år och det väntas som vanligt mycket jobb på gården, vi har fått en bit mark som vi får använda som hage så det kommer att krävas en del jobb med att sätta stolp och tråd. Sen ska det väl tas bort lite sly och träd så att det blir bra :-). Stallet kommer nog inte att hända så mycket med tyvärr men jag har tänkt att göra lite i alla fall. 

Stona kommer att betäckas, hingst får vi väl se vilken/vilka det blir, inte riktigt spikat än tror jag men det kommer att märkas. Fölen kommer att vänjas av framöver, jag har redan börjat med att skilja dem åt när jag stödfodrar stona. Neptune står själv i boxen utan att stressa upp sig så det är riktigt bra träning för honom samt att Calonya behöver få i sig sin mat utan att han är där och snor, Snorkfröken kommer att få lära sig lite senare då hon är lite mer bunden till sin mamma.

Neptune kommer jag att köra lite NH och försöka mig på att lära honom tricks, sen kanske han får åka bort lite och busa med några större grabbar ett par månader. Snorkfröken kommer att bli mycket hanterad och få bygga upp lite självförtroende, jag tror hon kommer växa lite i sig själv när Neptune försvinner ur flocken ett tag. Just nu önskar jag att isen försvinner så att man kan jobba lite med hästarna utanför hagen.