Jobbar på!

måndag 30 jan 2017

Det finns ju alltid något att göra när man bor på gård, vi har lyckats städa ur lösdriften då jag tyckte att det skulle bli lite fräschare för hästarna, så nu har de spån istället för halmen som var där förut. Får väl se om jag behöver beställa hem halm innan våren eller om jag klarar mig med spånet, allt beror på vädret om det ska hålla sig som det är nu eller om det kommer att dra in kallare väder under februari/mars.
Idag så tog vi bort ganska mycket hösilage som har blivit liggandes runt höhäckarna, så hästarna kastar ur hösilaget istället för att äta det i höhäcken :-(. Det blev några kärror och vi fick även ut lite bajs också, det blir en del efter 4 hästar speciellt där de står och äter.

Men för att inte bara göra tråkiga saker så fick alla en genomgång av borstar och lite pälsglans i man och svans och vi passade på att ta lite nya kort på alla, det var väl lättare sagt än gjort men hästar som inte riktigt ville samarbeta på det sättet vi ville. Neptune tyckte det var tråkigt att stå still och Lilla My tyckte att hon skulle gosa istället för att stå still, det var bara Calonya och Snorkfröken som stod stilla.

Calonya behöver stödfodras så nu tränar Neptune på att stå själv i boxen och vi är nu uppe i 1,5 timme själv och det går alldeles utmärkt inte ett ljud ger han ifrån sig, så i slutet av veckan kommer han att vara uppe i 2 timmar eller lite till. 

 

undefined

undefined 

undefined

undefined