Hingstpremiering

I lördags var det dags för hingstpremiering för Shetlandsponnyer och denna var inte långt ifrån oss utan den var i Kristinehamn så jag, Oliver och Jacob tog oss en tur dit. Calonyas första föl Harrison skulle visas i 2-års klassen. 

Han fick omdömet: en normal utvecklad, kvadrat, lite rakt i sin hals, bra djup bog och bål, slutande kors, gracil, vägvinnande skritt med god takt, vägvinnande trav. Han fick 38p med raden 78788, räckte inte för dagen men de trodde på att han skulle utvecklas och ge honom en chans nästa år igen. Anne som är Harrisons uppfödare och duktig på avel tror på honom så han får nog chansen att visa upp sig igen om något år :-).

undefined 

 undefined

Här hemma är det just nu stilla med allt som skall göras innan vintern då grabbarna har legat sjuka förra veckan och denna vecka var det min tur att åka på förkylningen. Men det blir nya tag och vi har ändå fått lite gjort här hemma. Skickat iväg en offertförfrågan på boxfrontar som skall upp i stallet, sedan har det blivit en hemmagjord höhäck som jag hoppas kommer att hålla längre än den andra som jag försökte mig på :-).
Jag har passat på att kolla upp lite hingstar och stammar på dem och se vad de har gett för avkommor, jag har några som är intressanta både för Lilla My och Calonya, så några år framöver har jag lite att välja på. Sen får vi se vad Lilla My lämnar efter sig och hon skall även ställas ut lite för att se om hon kan höja sina poäng lite eller om det är bättre att låta henne få bli kör-/ridhäst. Snorkfröken skall väl visas lite också för att se det det blir av henne.
Neptune kommer nog att få bli bruksponny då jag tror han kommer bli för stor, tycker han är stor redan nu men vi får se hur han växer under vintern.

Fölen är testade för mask och träckproven kom tillbaka med 0 EPG som resultat, det får bli ett träckprov igen om några veckor och sen ska Marika komma hit och vaccinera och göra ID-kontroll på de som liven så att de kan få sina pass. Hösilaget är bokat för i år så det ska väl komma hit under hösten, det var lite mindre protein i år men fortfarande lågt med energi vilket är bra och sockret var inte heller superhögt. Så det blir bra för hästarna under vintern :-)