Nykomlingar

onsdag 6 jul 2016

Fölen är äntligen här!

 

På söndagsmorgonen den 5 juni så såg jag att Calonya hade vaxproppar när jag skulle släppa ut dem, ringde min vapendragare Ulrika och hon sa att nu dröjer det inte länge innan fölet kommer. På kvällen samma dag så ser jag inte till Calonya i hagen så jag går och kollar och ser henne ligga ner i svackan och jag såg något vitt i rumpan på henne. Det var då adrenalinet började pumpa i blodet på mig och jag sprang in för att hämta mobilen så att jag skulle kunna filma det hela :-).
På mindre än en halvtimme så kom det ut en stor hingst och han var snabbt upp på benen och försökte dia, jag fick ta in Lilla My då hon började jaga honom så hon fick stå inne medan Calonya och hennes bebis fick bekanta sig.
Vi har kommit fram till att han ska få heta Neptunus efter den romerska havsguden, fast det kommer nog att bli den engelska version Neptune eftersom hans far heter Nocturne. Passar honom bra då han tyvärr har lite blått i ena ögat.

Två dagar senare, alltså tisdagen den 7 juni så bestämmer Lilla My sig att överraska mig totalt, när jag kommer ut på morgonen så fixar jag till staketet först så att Calonya skulle få komma ut i hagen bredvid Lilla My. Jag tyckte det småprasslade väldigt mycket inne i boxen men jag trodde det var igelkotten som bor hos oss, men när jag öppnade boxdörren så står Lilla My där med henne bebis som var fortfarande lite blöt. Lilla My hade alltså inte gett oss några tecken på att det var på gång, förutom att hon hade svullnat ordentligt i juvret dagen innan. Hon var ju beräknad i slutet av juni början av juli så jag hade inte alls tänkt att hon skulle trycka ut bebisen så tidigt :-). Hon kommer att få heta Snorkfröken vilket har visat sig att passa alldeles utmärkt på henne.

undefined   undefined