År 2016

fredag 8 jan 2016

Nu har vi lämnat 2015 bakom oss med både tråkiga och roliga händelser, Vördur fick vandra vidare efter en tids sjukdom som inte gick att göra något åt, den häst som jag har haft längst och som jag har haft en nära relation till då vi har gått igenom mycket. Han kommer alltid att finnas hos oss i våra hjärtan och en väldigt fin tavla kommer att pryda sadelkammaren när den är fin.
Bägge stona blev dräktiga med Anne Pagmars fina hingstar så i år ser vi fram emot två fölningar och hoppas att allt går bra med både ston och föl, först ut är ju Calonya och sen en månad efter kommer Lilla My.

Inga projekt är direkt planerade för året, vi får se vad vi hinner med då vi även väntar förökning på den tvåbenta fronten också. Men jag vill nog hinna med att dränera vinterhagen och jämna till marken med den stora jordhagen som finns i hagen. Sen är det ju rätt mycket kvar invändigt i stallet men vi får se när det ges tid att kunna jobba med det.
Några utställningar ska vi väl försöka hinna med men vi får se hur det går med fölningarna först och hur de ser ut när de kommer till världen. Vet inte om jag ska betäcka dem i år eller vänta, tycker det blir lite sent att åka iväg med dem, det är ju främst Calonya i så fall men jag skulle vilja ha fölen hemma och njuta av dem i sommar. Betäckning hinns ju med andra år och sen har jag ingen aning om vilken hingst jag skulle välja att betäcka med.

undefined