Vår!

Nu närmar sig våren med stora steg, även om det snöar idag, men det hör till. Hästarna fäller pälsen som bara den, Vurre är värst och har faktiskt släppt otroligt mycket redan. Vurre har åkt på fång igen, två gånger på 1,5 månad. Första omgången svarade han dåligt på medicinen och dosen var tvungen att höjas, vi har inte ändrat foderstaten något utan det är samma grovfoder som är väldigt lite socker i och han äter inge kraftfoder över huvud taget. Andra gången kan man fundera på om det var kortisonet som han fick i samband med provtagning. Det har gjorts två blodprover för PPID och inget utav dem visar att det är PPID han har, nu får vi se om vi ska. Det är ju svårt att hitta en orsak till fånganfall, men jag vill utesluta andra saker innan jag tar något stort beslut.
Vi hoppas på det bästa för älskade Vurre!

Fani har fått på sig skor igen och igångsättning är börjad, känns rätt skönt att få igång honom igen så han får på sig lite muskler och förhoppningsvis går ner i vikt. Ridlusten håller sig borta men jag hoppas att den kanske ska dyka upp med finare väder och lite mer tid :-).
Tjejerna har varit på utställning och det gick mindre bra, Lilla My var väldigt duktig inne i ringen och visade upp sig som hon ska, men domaren gillade henne tyvärr inte så det blev låga poäng. Så planen var att sälja henne och jag la till och med ut en annons, men hon kommer att vara kvar i familjen som rid- och körhäst, Oliver blev väldigt ledsen när han fick reda på att vi skulle sälja henne. Jag ville sälja henne för att köpa in ett nytt sto som skulle kunna verka i avel, då jag vill satsa på ston med högre kvalité enligt rasbeskrivningen. Dock är Lilla My en helt underbar tjej i temperamentet och jag gillar hennes psyke. Hon hetsar inte upp sig i onödan och jobbar på bra när man ber henne.

Calonya gick inte heller så bra, det var väl mest handler fel och även så var hon något tunn för dagen. Så det blir till att öva och öva samt avmaska och göda upp henne lite, men det får bli senare. Täckprov och sånt är beställt och det kommer att göras två gånger i år, då det verkar som om maskarna vaknar mer till liv i maj/juni än i april. Men det kommer nog att göras en extra på Calonya för att se om det visar något nu i april. 

Jag kommer att betäcka bägge i år, jag vet att det finns många shettisar men jag gillar Lilla My's psyke och hon är ett trevligt sto, jag vill se vad hon lämnar. Sen har jag funderingar på om jag ska satsa på bruks med henne istället, jag ska kolla runt lite mer på det. Calonya åker ju ner till Anne på betäckning utav någon av hennes hingstar, men Lilla My ska jag kolla runt lite på.

 


Calonya Kristinehamn -15


Lilla My Kristinehamn -15