Det flyter på!

Länge sen jag uppdaterade hemsidan, men nu tänkte jag skriva ett litet inlägg på vad som händer här på gården.

Alla hästarna är sedan en tid tillbaka hemma på gården, Fani är rundo och go hela han, så han kommer att inte få så fasligt mycket mat under vintern. Stona är konstaterade dräktiga och går i hagen och mår bra, så det kommer bli en spännande vinter/vår att få se deras magar växa. Calonya är beräknad i månadsskifte maj/juni och Lilla My i juni/juli, så vi hinner pusta ut lite mellan fölningarna :-).

Lösdriften är rensat på den gamla bädden och är kalkad ordentligt och ny bädd är inlagd, bara värmebaljan som skall in i ligghallen och sättas igång. Så nu kan kylan komma för hästarna har det mysigt i ligghallen. Hösilaget är beställt och jag lyckades få ta på ett med en bra kvot även i år, vilket jag är riktigt nöjd över då det verkar vara väldigt svårt att få tag på bra värden i år. Och inte så mycket socker i det heller så nu är vi redo.

Fani fick sin årliga vaccination så nu är han god för ett år framöver och Lilla My lyckades dra på sig en hovböld men som tur är så kom Jörgen(hovslagaren) ut dagen efter jag upptäckte det och öppnade upp bölden. Så nu går hon med en liten gipsplugg och är nöjd med att få slippa ha ont.
Stallrenoveringen står just nu still, då vi inte har den tiden att lägga ner på det, dels för att jag är gravid och har åkt på en del besvär med det så jag orkar inte göra så mycket. Vilket betyder att Henrik får vara den som sköter det mesta i både hemmet och på gården, men det är snart mars och då kommer jag troligtvis kunna hjälpa till lite mer. 

Hästarna kommer få en lång ledighet och bara få vara hästar, vilket jag tror Fani kommer att njuta extra mycket :-D