Varför är det värt det?

En bekant skrev på hennes facebook sida häromdagen " Vad är det som driver oss hästägare?"

 

Att vara hästägare är inte det lättaste jobbet att ha, eller den lättaste hobbyn att ha. Och har man hästarna hemma i eget stall så blir det mer jobb än om man skulle ha dem inackorderade någonstans, samt att man kanske har andras hästar som man sköter om dagligen.

Vad är det då som gör att vi fortsätter med att hålla på med denna hobbyn?

För min del så är det känslan att kunna gå ut i stallet och bara njuta av att höra hästarna mumsa på maten eller se dem gå och beta utanför fönstren eller när de kommer springandes när man ropar på dem. Det finns så mycket som är så himla underbart med att ha hästar eller djur överhuvudtaget. Visst är det jobbigt och ett tungt arbete vi utför och ibland känns allt bara så tråkigt, speciellt när det regnar i veckor och hästar och täcken är konstant blöta och hagarna blir leriga. 
Visst funderar man ofta på varför man håller på med detta när det är som jobbigast men dessa guldtillfällen man får väger upp betydligt mer än de jobbiga dagarna.

Råstyrkan får vi av att bära alla dessa kilo grovfoder som ska hit och dit under året, samt all vatten som skall ut. Varje vecka blir det 300 kilo hösilage som skall in under tak då jag inte har något ställe att förvara det, sen ska det ut till hästarna igen. Vatten blir det ca 140 liter om dagen om inte mer vissa dagar, och det är bara att bära så fint ut till lösdriften. Man vet inte hur mycket jobb det är förrän man har sina hästar hemma och är tvungen att sköta allt själv varje dag.
Men de ger så mycket tillbaka och det är ett rent nöje att se till att hästarna har det så bra de bara kan.


Detta är ett av de bästa som finns med att ha häst :-)