Ojojoj, vad länge sen.

Nu var det verkligen en evighet sen jag var här och skrev, nästan en hel månad sedan. Men det är inte bara tiden som har varit knapp, det har också krånglat efter en uppdatering. Men nu ska det förhoppningsvis fungera ett tag framöver.

Vad har hänt sedan sist? Hästarna har inte gått speciellt mycket, inte de senaste 3 veckorna då det har varit väldigt varmt. Har försökt att rida morgonen innan jobbet eller tagit dem på promenader istället för att rida dem. De verkar inte vara så bekymrade av värmen, men man ser dem på morgon, en stund på dagen och sedan på kvällen. Annars står de i skogen alternativ ligghallen, sommaren är nästan den enda årstiden i använder den. Just nu använder de den som toalett och skydd från insekter.

Lilla My har kommit hem och det verkar som om hon är dräktig, tänkte ta ett blodprov på henne lite senare för att konstatera det. Hon har ändrat sig lite i temperamentet, hon verkar gå runt och bara mysa och verkar nöjd med livet. Hon går tillsammans med Vurre i sommarhagen för att kunna äta upp sig lite, då hon och Vurre har ett större behov än tjockisarna. Fani verkar ju inte direkt nöjd över att flocken har splittrats och att han nu inte får gå i sommarhagen, även om det finns massor av gräs i den hagen han och Herka går i.

Herka har gått utan täcke i 3 veckors tid utan att ha kliat sig, han har varit väldigt fin hela våren också. Så jag hoppas att jag har fått bukt på eksemen och att det håller i sig, för det blir så mycket skönare för honom att slippa går runt och ha sår överallt. Vet inte om det är för att jag har börjat ge honom MSM eller att han inte går i sommarhagen i år. Men jag tänker inte ändra på något nu, det verkar vara ett vinnande koncept det där med linfröolja, MSM, horsol och inge kraftigt bete.

Vurre blir starkare och starkare, nu töltar vi lite längre sträckor och det märks att han njuter av att äntligen få öka farten på ridturerna. Han har fått många promenader förhand de senaste månaderna, jag vill inte belasta honom för mycket, men ändå hålla igång honom. 

Fani har blivit mer stabil i galoppen, med mycket beröm när han gör rätt har gjort susen. Han behövs dock ridas väldigt regelbundet för att gå så bra som han kan göra. Men tiden räcker tyvärr inte till, så han får gå några gånger i veckan i alla fall. Men mys i hage har han fått och verkar tycka det är härligt.
Han är så underbar att rida på, men mina leder spökar något otroligt mycket i denna värme, så jag orkar bara inte.

Stallet hoppas jag att vi ska kunna ta tag i till hösten efter vårt bröllop, men innan ska vi nog unna oss en liten resa. Man kan ju inte jobba hela tiden, man måste få göra något roligt ibland.