Flyt

lördag 5 apr 2014

Jag har haft riktigt bra flyt med att hålla motivationen och disciplinen uppe. Sista veckorna så har jag varit hård mot mig själv och sett till att ha tagit en tur på kvällen även om jag har varit trött efter jobbet. Men jag vet att jag blir pigg efter en tur och Fani behöver få bättre kondis och mer utbildning.

Jag har börjat longera Fani mer och det har hjälpt till med traven, så den har vi gjort lite ändringar för när vi rider. Idag red jag med boots och det gjorde skillnad på traven, men han hade det lite jobbigt i tölten. Han rollade lite när det blev högre tempo, så han är inte riktigt redo för högre tempo med boots på. Men det kommer att tränas mer med boots framöver så han hinner att stärka sig sakta men säkert.

På sista tiden har jag kunnat gått fram till honom med grimma i hagen och fångat honom utan att han har stuckit iväg. När han har stuckit så är det ju inte värst långt men det är roligt att han litar på mig mer nu. Och sen är han ju alltid bättre när han är aktiverad regelbundet, han är ingen häst för en person med lite tålamod.