Vårväder

Vilken underbar helg det har varit med detta fantastiska väder som vi har haft här i Värmland. Våren är verkligen här och det känns skönt för då kommer orken och lusten fram att ta tag i allt som finns där ute att göra.

Igår blev det storstädning och tvättning plus lite annat pyssel som behövs när man har en gård och i det dagliga livet. Men jag lyckades att få till både en ridtur på Fani och longera både Vurre och Lilla My. Igår var det bara spring i benen på Fani så det fick bli en flåstur på honom, måste ju träna kondition och det passar väl bra när han har mycket spring i benen. Han sköter sig rätt bra, men ibland så har han glömt bort hjälperna till halvhalter och halter. Men det är bara att påminna honom så går det bra.

Vurre fick springa lite på volten igår och tyckte nog att det var skönt att få sträcka ut lite. Han säker sig framåt och nedåt vilket känns skönt då han jobbar ordentligt med ryggen. Han ska få springa lite mer på volten ett tag framöver då det inte tar lika hårt på honom som när jag rider. Sen får han följa med på promenader när Agneta och jag går om kvällarna.

Lilla My har ju inte blivit longerad speciellt mycket och har väl inte lärt sig att öka och korta stegen i traven än, men det är målet för i år. Sen ska jag införskaffa mig något hinder eller kanske bara bommar. Så ska de få lyfta på benen allihopa :-).

Idag blev Vurre longerad och jag tog en tur på Fani, och idag var Fani betydligt mer med på noterna. Och idag var han DYR, mjuk och fin i hela kroppen och var väldigt mjuk i handen. Ökade och längde stegen i tölten, lite jobbigt fick han när vi ökade och vi fick till traven med hjälp av en stock som vi red över. Så imorgon får han en vilodag för det förtjänar han, så det blir till att jobba med de andra istället.

Jag hoppas på att jag kan köpa nya skär till klippmaskinen i veckan, så Herka blir klippt och jag kan börja använda eksemtäcket regelbundet på honom.