Raka eller inte raka

tisdag 11 mar 2014

Det är veckans stora fundering! Ska vädret fortsätta så som det är nu så behövs det göras något för hästarna. Självklart vill jag inget annat än att vädret fortsätter med den fina solen som lyser och fåglarna som kvittrar.
Herkules kommer att få bli naken då han inte kommer att hinna släppa all päls innan det är dags att slänga på honom eksemtäcket. Testade förra året att ha honom orakad men det blev inte bra för honom. Så nu åker pälsen på honom.

Vurre har ju en sådan tjock päls så igår när han hängde med som handhäst så märkte man hur seg han var. Men jag vet inte hur jag ska göra med honom, han är ju den som fäller mest, han har också mest päls utav dem. Och Fani rids ju mest av dem och han behöver nog bli av med päls för att orka, blir fort svettig och orkeslös under ridturerna. Ett annat alternativ är ju att ställa av dem, men då får jag hålla stenhård koll på Fanis vikt då han går upp så himla lätt.

 

Nej, det blir nog rakning men att raka tre hästar med mycket päls på en och samma dag blir jobbigt för ryggen. Först ut blir nog Herkules, han vara den som ryggen tar mest stryk av, man borde göra någon slags bord med ramp som han kan stå på. Så han kommer upp i lagom höjd :-D