Avställning

Har funderat med detta att ge hästarna en vila någon gång ibland och då menar jag inte en eller två veckor utan några månader. Det verkar inte vara så många som gör det, men jag har gjort det några gånger med mina hästar. Dels var jag mer eller mindre tvungen att ställa av Vurre när han fick fång, men det gjorde ju susen för honom. Fani har jag ställt av efter grundutbildningen när jag fick honom, sedan har han fått gått och så har han fått någon kortare semester emellanåt. Men nu får de bägge en längre semester för att få ta igen sig och bara få njuta av livet, dock kommer det ju att ge mig betydligt mer tid av mig sen när de ska igång igen. Och man får ta det försiktigt under igångsättningen för att förhindra skador, nu rör de sig visserligen väldigt mycket i hagen men det är ju inte samma sätt som när man rider.

Vurre1Fani1

Men ju mer noggrann man är med igångsättningen desto bättre klarar sig hästarna från skador, jag har en plan med att få igång dem på ett bra sätt sen. Och det kommer att vara bra att få dem att springa lite löst själva innan. Men jag tror att hästarna inte mår dåligt av att stå en längre stund, bara man ser till att inte övergöda dem med mat så de blir tjocka :-)