Spånpellets

Jag började testa spånpellets förra vintern men var inte riktigt nöjd då jag tyckte den damma väldigt mycket och jag fick ta och vattna jätteofta. Men sen så bytte jag märke i höstas och har varit supernöjd ända sen dess och dessutom är den från ett lokalt sågverk. Vilket jag tycker är riktigt bra, man ska alltid gynna de lokala företagen som har egna produkter tycker jag.

Vad är då som är så bra med detta?

Det går inte åt lika mycket strö som innan, kan väl jämföra med torv. Men detta är betydligt lättare att hantera även på vintern, då det inte fryser. Sen blir det så gott som bara bajs med när man mockar, med spånet så fick man ju med en hel del spån också. Nu har ju jag bädd men jag tar bort kissfläckarna om det är mycket och det blir som kakor av det så det är ganska lätt att få upp det.
Jag använder detta i lösdriften och det fungerar riktigt bra, har ett ordentligt lager för att det inte ska bli så kallt för hästarna.
Det märke jag kör nu löses upp lättare när man vattnar det och det blir fint spån utav det, jag försöker vända på det översta laget då det har en tendens att bli kompakt.

Så detta är något som jag kommer att fortsätta med även när stallet är klart, till sommarn kommer jag att se hur mycket jobb det blir att ta bort bädden. Fast när det är som kallast är det nog skönt för hästarna att få lite halm inne i lösdriften.