Dyrgrip

onsdag 1 jan 2014

Igår tog jag förra årets sista ridtur på Fani och jag kan säga att igår var han riktigt dyr. Inga pengar i världen skulle kunna räcka till. Vi fick till en riktigt fin aktion i tölten och galoppen var rund och fin med mycket bakskjut. Och att kunna låta en häst gå på långa tyglar i skritten fast det blåser ordentligt ute och lastbilar åker förbi på stora vägen. Det är en underbar känsla!

Fani börjar på att se riktigt fin ut i kroppen, han ser inte dräktig ut längre :-). Detta kunde jag inte ens se för 5 år sedan, då var det inga planer på att han skulle stanna. Utan då skulle jag träna upp honom och sälja honom, men nu kommer han inte säljas i första stund. Han är en väldigt speciell häst på många olika sätt.

Vurre fick sig en promenad igår ner till Klaxsjön och tillbaka, och jag säger bara en sak. Skönt att jag har hästar med hundvana, för igår kom det två hundar farandes emot oss och skällde. Och hör och häpna så var det inga stora hundar, utan en liten råtta (vet inte var det var för någon ras, en liten toysak) och en mellanstor vattenspanielliknande hund. Så det spelar ingen roll vilken storlek eller ras på hundarna så ska man ha koll på dem. Nu gick det bra som tur är och jag är glad att de inte kom närmare, för Vurre gillar inte hundar som kommer framrusandes. Och hade det varit Lilla My så hade hon garanterat viftat med frambenen.

Herka fick sig en ridtur han med, Oliver red honom på våran promenad. De är så duktiga tillsammans, Oliver börjar lära sig att styra Herka ordentligt och vara lite mer bestämd över honom. Det är lätt hänt att Herka bestämmer vart han vill gå och är jag med så går han gärna efter mig. Men igår fixade Oliver det galant och dessutom utan sadel, man blir så stolt över sina barn. Det är ju ändå 200kg som han hanterar.

Idag är det första dagen på det nya året och jag hoppas på mycket spännande hästår, där det kommer hända en hel del på hästfronten. Jag hoppas att alla mina planer och mål kommer att kunna slutföras i år :-D

 

Gott Nytt År på er!