Andra lösningar

Har ju lyckats dra på mig en muskelinflammation i ryggen som inte riktigt vill ge med sig, så att rida är väl inte det bästa just nu. Så det blir till att hitta på lite andra saker med hästarna, Lilla My har jag ju tömkört med selen på för att komma igång med henne.

Något som jag njöt av igår var att gosa med Fani och att det var han som valde att gosa med mig. Detta är något som han inte har viljat förut och har varit väldigt känslig på hur man rör sig. När jag fick honom så kunde man inte gå på högersidan av honom, för då frös han fast och även vid beröring kunde han bli spänd.
I höst är det 5 år sedan jag hämtade honom och det har blivit stora förändringar på honom sedan dess. Vissa saker har tagit längre tid än andra, men han gör allt man ber honom om och är lätt att övertala. Men just det här med hantering vid marken har han tyckte varit jättejobbigt. Vilket har resulterat till att man har fått ha extra tålamod med just det och att försöka hitta en väg fram som Fani accepterar. Istället för att tvinga på honom att göra det på mitt sätt.

Igår när jag skulle släppa ut honom tillbaka i hagen så valde han att stå kvar och gosa med mig. Han la huvudet i mot mig och bara njöt av att bli klappad, medan jag klappade så suckade han ordentligt ett par gånger. Jag kunde klappa honom på hela huvudet och även gå runt honom utan att han flyttade på sig eller blev spänd. Detta är något som ger mig betydligt mer än ett bra ridpass, att få känslan att ens hästar trivs och är avslappnade.
Något som jag aldrig har upplevt förut med Fani, är att han aldrig blir sur när någon annan häst kommer och tar mer plats hos mig. Vurre är en sådan häst, han ska ha mig för sig själv. Men igår sa faktiskt Fani ifrån när Vurre kom och skulle få "egen tid" med mig.

Att sitta i hagen och ha sina hästar runt i kring som kommer och kollar en och som vill få lite uppmärksamhet, det är livet det.