Premiering

söndag 18 aug 2013

Imorse bar det av till Färgelanda där det var avelspremiering, jag hämtade upp Ulrika och Albin i Tveta. För att få lite resesällskap och även lite stöttning.
Resan ner gick fortare än vad jag hade trott och det var inte så mycket trafik, dock åkte vi ju på en söndagsmorgon. Så det var typ vi och lastbilarna som var i farten.

Väl nere så var det att se till att anmäla oss, få nummerlappar, mäta och kontrollbesiktning. Sen var det till att ta ut Lilla My för att göra sista putsningen, vilket inte var så där jättemycket. Jag hade ju putsats om bara den i flera dagar innan, det var ju visserligen en del sågspån i manen att plocka bort. Damen har ju en förmåga att rulla sig konstant så fort hon kommer in i boxen.

Jag lyckades inte få fram henne riktigt i traven när jag värmde upp henne. Måste hitta ett bra sätt att få fart på henne. Väl inne hade hon lite svart för att stå stilla, men hon skötte sig riktigt bra.

Det var 3 st 3-åriga ston i klassen och vi fick 37p och G. Och blev 2:a av3. Och jag är jättenöjd över min fina Lilla My, hon är en härlig liten tjej att ha med att göra.

Typ: god rastyp

HHB: vackert huvud, naturlig resning, grund i bålen, ngt kort kors

Extremiteter & rörelsernas korrekthet: gracil, långa skenor, relativt korrekt

Skritt: taktmässig skritt

Trav: kort markbunden trav

Poäng: 87787=37p och G