Mer fart under hovarna.

söndag 9 jun 2013

Idag har min äldsta son haft sitt barnkalas, så det fick bli en kvällstur idag med. Gillar faktiskt att rida på kvällarna, då hinner man att vara med barnen mera.

Det blev åter igen en tur i skogen med Fani och Vurre som handhäst och nu kan jag säga att orken har kommit på Vurre. Han går på bra nu, fast inte i den takten som han brukar göra allt i. Men efter att ha stått i över 1 år, så ska det långsamt byggas upp en kondition. Det är så roligt att se honom bredvid oss, och veta att snart så ska jag kunna sitta på hans rygg och rida honom för första gången på LÄNGE.

De andra fick lite ompyssling och lite mineraler innan de fick gå ut i den andra hagen. Herka har haft en liten jobbig period men jag har lyckats få bukt på det. Har haft mycket funderingar på det där med eksem. Många tycker ju att man ska ta bort hästen om den har eksem, men en del hästar har ju bara lindriga symptomer. Och jag kan nog säga att Herka tillhör nu denna grupp. Men då ligger det otroligt mycket jobb bakom detta, att ha fått honom till där han är idag med sin eksem. Så länge han inte står vid ett träd hela dagarna och maniskt kliar sig, så får han finnas kvar hos oss.

Han är värdig ett riktigt bra hästliv, med mycket TLC.