Lättlärd

5 gånger har nu Lillen varit uppbunden och det blir bättre och bättre för varje gång. Igår stod han stilla och det var inget hopp och studsa, utan han flyttade sig bara några gånger. Han börjar lära sig att han inte behöver gå först jämt och att han behöver visa hänsyn till de andra hästarna. Om några veckor kommer det att börjas lite smått med träns, för att sedan i sommar börja tömköra honom.

Lilla My kommer ju också att börja tömköras i sommar, hon är hur enkel som helst. Tar allt med en klackspark. Så vi hoppas kunna spänna henne för vagn i höst, så hon vänjer sig med det innan vinterlovet.

Det börjar också bli dags att fundera på om man skulle ställa av Fani i höst/vinter en liten stund. Skönt för han att få lite vila, tänkt att jag ska rida honom ordentligt nu i sommar. Och Vurre hoppas jag börja rida i höst/vinter, men tänker börja promenera med honom redan nu i sommar. För att få upp muskelaturen och konditionen på honom innan jag belastar ryggen på honom. Han kommer att gå med som handhäst när jag rider Fani.