Frida Dahlén kurs

lördag 23 mar 2013

Idag har varit en alldeles underbar dag, om man bortser från 40graders feber, hosta och snuva. Fani och jag begav oss iväg till Bergsgården i Forshaga, där skulle Frida Dahlén har kurs. Och jag kan säga att jag ångrar inte en sekund att jag trotsade min förkylning.

Fani och jag var på plats först och det var rätt skönt, för då kunde vi kolla runt lite och han fick landa lite i sig själv. Han är ju inte van att vara ute på resande fot alldeles själv, han brukar ju ha med sig sin vapendragare Vurre. Men han blåste upp sig lite när han klev att transporten, men sen var han hur lugn som helst.

Vi tog oss en promenad inne i ridhuset så han fick kolla av läget, första gången i ett ridhus. Och första gången han jobbas på fyrkantsspåret. Han skötte sig riktigt bra!

Jag visade Frida lite hur jag rider och sedan provade hon honom, för att se hur han var. Och det är första gången jag ser någon rida honom ordentligt efter att gångarterna har blivit bättre. Och OJ, vilka fina gångarter han har!
Lite arg på mig själv att jag inte passade på att filma medan hon red honom. Han blev bara bättre och bättre ju längre han fick jobba. Och så positiv till arbete.

Så nu har jag fått tips om hur jag ska rida honom och jag fick beröm oom vilken fin häst jag har. Och Frida tyckte verkligen att jag skulle börja tävla honom, så nu snurrar tankarna i huvudet på mig. Men en sak som är säkert, jag tänker inte sälja honom.

Nu ska jag ta min febriga kropp och gå och lägga mig, kroppen får ta ordentligt med stryk från mig. Men nu får jag nog ge med mig och låta min kropp vila lite.

Trevlig lördag på er!