Går framåt!

Idag fick det bli konditionsträning med Fani, galopp och skritt sträckor blev det. Sen fick han även lite dressyrövningar. Han går bättre ju längre man jobbar honom, i början tycker han inte alls att det är något han ska göra. Men sen så blir han väldigt följsam och harmonisk.

Han har förändrat sig väldigt mycket de senaste månaderna, och då menar jag inte ridmässigt. Utan hur han är från marken, han har ju alltid varit extremt känslig vid rörelser och röst. Jag tror att jag har hittat en balans i det hela nu, han behöver aktiveras men samtidigt så kan man inte köra hur hårt som helst med honom.

Det är så roligt när han pratar med mig när han ser att jag kommer, idag så kom han fram och buttade mig i ryggen lite lekfullt. Sen så stod jag och pratade med honom en lång stund. Han såg ut att njuta.

                      F

Lilla My fick sig en skogspromenad och även trafikträning. Hon är en väldigt nyfiken och alert häst. Gillar henne riktigt mycket, hon verkar vilja hänga med på det mesta. Vi stötte på några hinder på vägen som vi var tvungna att undersöka och övervinna oron på. Det första var en bil som kom väldigt fort, men hon fixade det fantastiskt. Sedan ett par däck som jag i diket, de var hon nog mest nyfiken på. Så det var bara att kliva upp på snön och så gick hon dit och kollade.

När vi kom upp i skogen så ökade hon takten, väldigt nyfiken och vilja att undersöka allt som fanns där. Vi kom fram till en brunfärgad isfläck på stigen som vi kom fram till. Så den gick vi över ett par gånger tills hon verkade oberörd.

Hela denna promenaden så hade hon träns på sig och verkade inte bry sig överhuvudtaget.

 

                       L