Flyter på!

torsdag 5 dec 2013

Har fått upp motiveringen med hästarna som bara den nu, igår tog jag mig en tur tillsammans med Fani och Vurre. Vurre fick gå som handhäst då jag inte vill rida på honom allt för mycket nu i början, utan låta honom bygga upp så mycket muskler som möjligt innan det blir längre ridturer. Vi red till den långa nerförsbacken och sedan hem igen, Vurre tyckte det gick för långsamt på raksträckan innan backen. Men han fick allt ta och lugna ner sig, det är skritt som gäller fortfarande.

När vi kom tillbaka så ställde jag in Vurre i hagen och så jobbade jag lite mer med Fani. Det blev tölt i olika tempon, viktigt att få honom till att lyssna när jag vill att vi ökar eller minskar tempot. Sen blev det trav och även en liten sträcka galopp, måste jobba på att han tar bägge galoppen. Nu tar han bara vänster galopp.

Tog och mockade bort en del i hagen så att det ser lite renar ut, ska försöka hålla undan så länge det går. Men snart fryser det på ordentligt och då blir det svårt att mocka i hagen. Det får bli en stor rengöring till våren i hagen, som alltid.

Parasittrycket på hagarna är inte alls stort, vilket är skönt. Men jag har ju också hållt undan sedan vi flyttade hit, det underlättar för marken.

Planer på fortsatt arbete på gården är igång och jag vet på ett ungefär vad jag vill ha gjort och hur det ska se ut. Men jag har inte satt någon tidsgräns, då jag inte vet hur mycket tid vi kommer att ha att göra grejer, samt även hur ekonomin kommer att se ut.

Sen har 6st hört av sig och varit intresserade av att bli medryttare på Fani, jag har bara än så länge träffat 1. Men jag hoppas jag ska kunna träffa de andra snart också, så det kan bli lite provridningar, så jag kan bestämma mig. Beroende på hur det kommer att se så kanske jag tar in två, så kan en hjälpa mig med Vurre i mellan åt.