Diskussioner1

Det diskuteras väldigt mycket på nätet om hästar, hästhållning, utrustning och massa annat.

Felanpassad utrustning är nog det som är värst och då menar jag både hur det sitter på hästen och även hur man som ryttare använder utrustningen. T.ex många tror att hackamore är lösningen till att rida utan bett, men det kan göra stor skada vid fel användning. Det finns så mycket som kan skada en häst om det inte är anpassat, alldeles för stort bett eller för litet kan också ge skada. Sen att man rider på bett som man kanske inte behärskar som ryttare, då man inte vet dess styrka är ju också fel.

Sen tycker jag man ser alldeles för ofta där folk letar efter billigt hö eller en billig hovslagare. Nu säger jag inte att allt billigt inte är något att ha, men det gäller att kolla ordentligt på kvaliten. Att ha en bra hovslagare som är utbildad ordentligt är A och O för mig, för utan hovar har du ingen häst. Jag lägger hellre ut mer pengar på foder och hästvård om det är av bra kvalité. Extra utrustning som kanske inte behövs men köps bara för att det är fint är sällan jag köper.

Vi alla har olika åsikter och syner på hur man ska rida, vilken utrustning som man ska ha, vilka kläder man ska rida i, hur hästen skall skötas. Men det viktigaste är att hästarna inte lider eller tar skada. Sen har vi alla att lära oss från olika hästgrenar, både bra och dåliga saker. Man måste ju ta åt sig det man själv tycker låter vettigt och kanske tänka över saker kanske en eller två gånger.

Jag tycker man ser på hästen om det är nöjd med tillvaron eller inte och sen har vi alla inte samma förutsättningar. Men man får göra det bästa av det man har.
Det kostar att ha häst och den kostnaden kommer man aldrig undan, så jag jobbar på att lägga den mesta på foder och hovvård för att hästen ska hålla så länge som möjligt.

 

Bara några ord ifrån mig, och detta skriver jag inte för att klanka ner på någon eller att någon ska ta illa upp. Försök att se allt nytt med öppna ögon och lyssna om det är någon som föreslår att man kanske ska göra på ett annat sätt. Man behöver inte ta illa vid, man kan enkelt säga "nej, jag tror inte det skulle passa mig och min häst, men tack för rådet". Och ger man råd, så kan man tänka lite på tonläget och hur man säger saker.

Tack för mig!!!!! Hoppas ni får en trevlig kväll.