Kravlöst

Det där med att rida utan krav på både sig själv och hästen kan vara svårt ibland. Igår kände jag att kraven kom ordentligt och vad händer då, jo då försvinner det harmoniska för oss. Så det var bara att nollställa hjärnan och fortsätta träningen.

Jag tränar bäst när jag inte har en massa krav på mig själv, men jag har nu satt upp ett mål med massor av delmål. För ett mål med träningen måste man ha, för vad ska man annars träna för. Ser så fram emot kursen och ska kolla runt på andra kurser runt om i Karlstad. Måste lära mig mer och lära mig rida Fani på ett bra sätt.

Igår tränade vi på halvhalter, halter och tempoväxlingar. Halterna är han extremt dålig på, ena stunden fungerar de klockrent och andra stunden nästan inte alls. Men jag får ha i bakhuvudet att han har ju inte blivit regelbundet riden och har ofta haft väldigt långa viloperioder. Men nu ska vi sätta igång ordentligt och se till att få i massa med information i huvudet på honom.

Undra om det finns en baktanke bakom det hela? Kanske, kanske inte.